Live Live

Twekkelo is gek op spullen tijdens de Garage Sale

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 09:52

Twekkelo is gek op spullen tijdens de Garage Sale

Twee jaar na de eerste editie valt ook deze aflevering van Garage Sale Twekkelo in de smaak. Het zou weleens een jaarlijks evenement kunnen worden.

Bij Jessica Krabbe aan de Strootsweg 388 begint de Garage Sale van deze zaterdag. Hier worden de adressen van de deelnemers uitgedeeld. Drie zijn er aan de Burg. Stroinkstraat, twee aan de Twekkelerweg en ook de Grote Veldweg, de Lutje Esweg en Boerstege zijn van de partij. Op alle plekken wordt een soort rommelmarkt gehouden. Kleding, boeken, cd's, brocante, potten, vazen en wat al niet meer is voor weinig te koop.

Op de fiets
De aanloop is prima, vindt Jessica Krabbe. „De eerste was hier gisteren al, maar toen was er nog niks te koop. We zijn heel blij met de aandacht die we hebben gekregen. Het loopt lekker door vandaag. We hebben ook geluk met het weer. De meesten komen op de fiets.”

Het aanbod aan de Strootsweg is zeer divers. Houten winddraaiers kosten 7,50 euro, boeken zijn er voor 1 euro, een groot schilderij hoeft maar 2,50 euro op te brengen en een schapenvacht kost 45 euro.

Afwisseling
De activiteitencommissie Twekkelo organiseert zo'n vijf keer per jaar een activiteit voor de inwoners van Twekkelo. „Eind mei houden we een buurtkroegentocht op het Twekkelerveld en in oktober houden we een filmavond voor de jeugd”, vertelt Jessica. „We willen graag een beetje afwisseling in de activiteiten.”

Maar de Garage Sale lijkt een blijvertje. Bij een tweede deelnemer aan de Burg. Stroinkstraat hangen de vlaggetjes in de tuin. Kinderen spelen op een piano die op het tuinpad is neergezet.

Loopt door
De rommelmarkt zelf is in de overkapping met een uitbouw van een partytent. Nienke Kleinenberg doet met haar schoonmoeder voor de eerste keer mee aan de Garage Sale. „Het is heel leuk om op deze manier spullen tentoon te stellen. Een tijdje terug hebben we meegedaan aan een rommelmarkt en dat was heel leuk. Het loopt nu lekker door, maar het mag nog wel wat drukker worden.”

Klapper
Een kast met spiegel is het duurste item van Nienke en haar schoonmoeder: 25 euro. „Dat is onze klapper”, zegt Nienke. Verder hebben ze veel kleren in de aanbieding en cd's kosten maar 25 cent. Schoonmoeder Marian Dubbeldam verkoopt zelfgebreide theemutsen.

Cafetaria
„Met haar zoon Tommy heb ik cakejes gebakken”, vertelt ze. „Die gaan weg voor een vrije gift. Zijn zaken lopen goed. Hij wil graag een knikkerbaan hebben en dat gaat wel lukken. Wij hebben nog niet zo veel verkocht. We zouden ervan uit eten gaan in een goed restaurant, maar ik denk dat het de cafetaria wordt.”

De piano mag weg tegen 'elk aannemelijk bod', melden de dames. „We bezorgen ook.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: