Live Live

Twee gloednieuwe vliegtuigen op Twente Airport: ‘Dit levert geld op’

Gepubliceerd: Zondag 09 februari 2020 19:08

Twee gloednieuwe vliegtuigen op Twente Airport: ‘Dit levert geld op’

Op Twente Airport staan twee gloednieuwe vliegtuigen gestald. Het tijdelijk parkeren van de toestellen vormt een onverwachte inkomstenbron voor de luchthaven en directeur Meiltje de Groot.

Redactie | Tubantia

1. Twee nieuwe verkeersvliegtuigen die tijdens op Twente Airport worden gestationeerd, wat schuift dat?
„Dat ga ik niet vertellen. Het gaat om het tijdelijk stallen van toestellen van het type Airbus A 220. Een Russische maatschappij zou ze leasen, maar zag daar vanaf. Daardoor moesten de toestellen ergens naar toe. Vandaar dat er hier nu twee staan en een aantal in Maastricht. Natuurlijk levert ons dat geld op.”

2. Maar hoeveel?
„Het is niet onaantrekkelijk, laat ik het zo zeggen. Anders was ik er niet aan begonnen.”

3. Hoelang staan de vliegtuigen hier?

„Het is tijdelijk. Ik ga er vanuit dat dit niet al te lang duurt. De Airbus A220 is in de luchtvaartwereld een gewild toestel. Er zal een nieuwe klant voor de vliegtuigen gevonden moeten worden. Is dat het geval, dan zijn ze nog wel een keer vertrokken. Deze vliegtuigen moeten vliegen.”

4. Hoe gaat het in het algemeen met Twente Airport?
„Goed, er zit nog stijgende lijn in het aantal vluchten met de kleinere vliegtuigen. Het precieze aantal in 2019 heb ik nu niet meteen paraat, maar het gaat de goede kant op. Daarnaast willen we ons meer richten op het onderhoud van vliegtuigen en zijn we bezig met een hal voor zakenjets.”

5. Er waren ook plannen voor een restaurant op de luchthaven. Hoe staat het daar mee?
„Die wens hebben we nog steeds. Het idee was om één van de vliegtuigen die AELS hier heeft ontmanteld als restaurant in te richten. Dat leek me geweldig. Maar dat blijkt financieel en organisatorisch niet mogelijk te zijn. Corendon had min of meer hetzelfde idee in de buurt van Schiphol, maar ook daar hebben ze nog steeds geen vergunning. We kijken naar een plek voor een gewoon restaurant. Dat zal waarschijnlijk niet pal aan de landingsbaan zijn, maar wel ergens op korte afstand op het terrein.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Meiltje de Groot

Deel deze pagina: