Live Live

TV Enschede FM wint prijs voor beste presentatietalent

Gepubliceerd: Vrijdag 05 juni 2015 19:01

TV Enschede FM wint prijs voor beste presentatietalent

Presentatrice Marlieke Gortmaker van TV Enschede FM heeft vrijdag de Lokale Omroep Award gewonnen voor beste presentatietalent. Ze kreeg deze prijs uitgereikt door jurylid en radionieuwslezer Bart Jan Cune in Beeld en Geluid in Hilversum. Volgens de jury blijft Gortmaker zichzelf tijdens het presenteren en komt ze daardoor naturel over. Gortmaker presenteert bij TV Enschede FM onder meer het dagelijkse TV Enschede Nieuws en programma's rondom de Red Engineers Challenge en Textielbeat.

"Ik ben erg blij met deze prijs", liet ze na de uitreiking weten. "Als kind presenteerde ik al van alles aan elkaar. Na mijn studie en mijn eerste fulltime baan bleef het presenteren zo kriebelen dat ik toch een duidelijke keuze heb gemaakt om dit verder te ontwikkelen. Ik kwam via mijn oude baan terecht bij TV Enschede FM. De presentatieklussen op locatie met kinderen en het doen van interviews vind ik erg leuk. Daar zou ik nog wel meer mee willen doen. Het is mooi om te zien is dat er zoveel talent is in de regio en die binnen TV Enschede FM en 1Twente opgeleid kunnen worden. Niet alleen op praktijkervaring maar ook op persoonlijk vlak. En dat laatste is voor dit werkveld erg belangrijk!"
Ook stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede is uiteraard verheugd met de prijs: "Deze prijs is natuurlijk in de eerste plaats een verdienste van Marlieke zelf, maar ik zie het ook als bekroning van ons eigen opleidingstraject dat we binnen 1Twente en het Regionaal Mediacentrum Twente hebben opgezet. Professionals geven daarbij les aan talentvolle jongeren uit Twente. Dat heeft Twente dit jaar twee nominaties opgeleverd, naast Marlieke was dat ook Guus Beerlage van Radio Hengelo TV. De lessen die zij krijgen zijn onder meer van 3FM-talentscout Timo Kamst. Hij kan zo alvast talent scouten dat uit Twente komt. Maar ik hoop uiteraard dat de echte parels gewoon in Twente blijven!"
TV Enschede FM was, met zes andere omroepen, ook genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. Die prijs is dit jaar voor de lokale omroep van Eindhoven, Studio040.
 

Deel deze pagina: