Live Live

TV Enschede FM wint omroepprijs met Twents debat

Gepubliceerd: Vrijdag 06 juni 2014 18:14

TV Enschede FM heeft een landelijke omroepprijs gewonnen met het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat. Het debat won de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws & Actualiteiten. De vakjury maakte vrijdagmiddag de winnaar bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. Volgens jurylid Wouter Kurpershoek is het debat dusdanig professioneel dat ook de gevestigde landelijke omroepen er van kunnen leren.

“We hebben de lokale politiek op een leuke en vernieuwde manier weten te vertalen naar onze kijkers”, vertelt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. “Daarbij hebben we onderwerpen die in verschillende gemeenten spelen, opgetild naar regionaal niveau. Veel politieke thema’s zijn groter dan één stad of dorp. Denk aan werkgelegenheid, de Twentse luchthaven of de woningmarkt, dat zijn thema’s die heel Twente bezighouden. Met ons interactieve debat hebben we een vorm gevonden die mensen aanspreekt. Van onze kijkers kregen we veel positieve reacties omdat door het meestemmen en de Red Room de politiek inzichtelijker wordt gemaakt. Dat nu ook de jury van de Lokale Omroep Awards ons beloont met deze prijs, is een groot compliment.”

Het debat werd op 5 maart gehouden op de universiteitscampus in Enschede. De avond werd uitgezonden onder de vlag van het Regionaal Mediacentrum Twente en was in heel Twente live te zien via TV Enschede en andere lokale zenders. Het was voor het eerst dat politieke partijen uit Twente samenwerkten om interactief in debat te gaan over de toekomst van hun regio. Centraal stond de vraag: Hoe ziet Twente er in 2020 uit op basis van de lokale politieke partijprogramma's? Tien politici uit heel Twente gingen één op één in debat over vijf stellingen. Via een app konden kijkers thuis meedoen en hun mening geven over de stellingen. Deze input van kijkers werd door deskundigen geanalyseerd in de Red Room. Wie daarna nog een paar aanvullende lokale stellingen beantwoordde, kreeg een persoonlijk stemadvies doordat de app was aangesloten op de kieswijzer van TC Tubantia. Het debat was een samenwerking tussen TV Enschede FM, TC Tubantia, het Regionaal Mediacentrum Twente, studievereniging Sirius, Universiteit Twente, provincie Overijssel, De Maatschappij en Twente Branding. TV Enschede FM was ook genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar, die prijs ging naar WOS Media, de lokale omroep van Midden Delfland, Westland en Maassluis.

Deel deze pagina: