Live Live

TV Enschede FM staat stil bij Tweede Wereldoorlog

Gepubliceerd: Donderdag 28 april 2016 12:32

TV Enschede FM staat stil bij Tweede Wereldoorlog

TV Enschede staat op 4 en 5 mei met twee documentaires stil bij de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei is, na het TV Enschede Nieuws, de documentaire ‘Door de ogen van’ te zien. De documentaire is een samenwerking tussen TV Enschede FM en de website Secondworldwar.nl.

Zes Enschedeërs vertellen hun persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken over razzia's bombardementen, het leven als onderduiker en het geluk en verdriet van de bevrijdingsdagen. De documentaire wordt uitgezonden om 18.10 uur en de gehele avond elk uur herhaald. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte.

Op 5 mei is ’s avonds elk heel uur Oorlog in Overijssel te zien op TV Enschede. Deze documentaire bevat zeldzame fragmenten van onder meer het Polygoon-journaal, Nederlands Filmmuseum, Rijksvoorlichtingsdienst en van het Duitse en Canadese leger. Ook zijn beelden van filmamateurs gebruikt. De documentaire wordt speciaal voor de tv-uitzending ingeleid door de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld: “Het is ontzettend belangrijk om juist in deze tijd goed na te denken over het feit dat er mensen zijn overleden voor onze vrijheid. De democratie zoals wij die nu kennen is dan ook niet vanzelfsprekend.”

Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd. Op die dag is het Bevrijdingsfestival Overijssel live te volgen bij TV Enschede FM. Op het hoofdpodium in Zwolle zijn optredens van onder anderen Kenny B, John Coffey en Sabrina Starke. In samenwerking met de provincie Overijssel is het Bevrijdingsfestival de hele dag live te zien op de website www.tvenschedefm.nl. TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelaanbieders. Kijk voor meer informatie en alle frequenties op www.tvenschedefm.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: