Live Live

TV Enschede FM genomineerd voor drie mediaprijzen

Gepubliceerd: Maandag 23 mei 2016 11:49

TV Enschede FM genomineerd voor drie mediaprijzen

TV Enschede FM is genomineerd voor drie landelijke media-prijzen. De lokale omroep van Enschede maakt kans op een Lokale Omroep Award in de categoriën radio en crossmediaal. Dat werd maandag bekend.

Vorige maand werd al duidelijk dat TV Enschede FM in de race is voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. De winnaars van deze prijzen worden op vrijdag 10 juni bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. “Opnieuw twee nominaties, we zijn daar uiteraard erg blij mee”, zegt Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM. “Vorige maand was het al feest met de nominatie voor beste omroep, en nu nog eens twee nominaties erbij, dat is super!”

In de categorie ‘crossmediaal’ heeft TV Enschede FM een nominatie gekregen voor de berichtgeving rond grondwateroverlast. Via radio, tv, online en in de krant werd daar volop aandacht aan besteed. De berichtgeving kwam vanuit de Newsroom Enschede, de samenwerking tussen de lokale redacties van TV Enschede FM en TC Tubantia. Door redactioneel onderzoek kreeg de Newsroom Enschede 500 klachten binnen over natte kelders en schimmelvorming. Ook hebben bijna 1000 Enschedeërs een uitgebreide enquête ingevuld. Van Willigen: “Inwoners van Enschede hebben via al onze mediakanalen een overzicht gekregen van de problematiek die veel huizenbezitters bezig hield, en nog houdt. Alle aandacht van ons heeft zelfs geleid tot vragen in de lokale politiek en een nieuw onderzoek met peilbuizen in de grond.”
In de categorie ‘radio’ is TV Enschede FM genomineerd met Military Vandaag. Bij de Military Boekelo-Enschede wordt elk jaar dagenlang uitgezonden vanuit een grote mobiele studio vanaf het terrein. De verslaggevers zijn bij alle onderdelen van het paardensport-evenement. In de studio worden gasten ontvangen, naast ruiters en amazones ook prominente bezoekers van het evenement. “De Military is het grootste paardentopsportevenement van ons land”, vertelt Van Willigen, “maar ook een groot netwerkevenement, en beide kanten komen uitvoerig aan bod in onze uitzendingen. Daarbij werken we samen met de lokale omroepen van 1Twente en met de NOS. Ook is er elke dag een tv-special van de Military en is een social mediateam actief.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: