Live Live

TV Enschede FM genomineerd voor Beste Lokale Omroep

Gepubliceerd: Dinsdag 21 april 2015 16:05

TV Enschede FM genomineerd voor Beste Lokale Omroep

TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Dat is dinsdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De zeven genomineerde omroepen presenteren zich half mei voor een vakjury, met presentator Toine van Peperstraten als voorzitter. Op vrijdag 5 juni wordt de winnaar bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van de Lokale Omroep.

TV Enschede FM is onder meer door de voorselectie gekomen vanwege de samenwerking met andere media in de regio, een gevarieerde programmering met elke dag actueel nieuws, de lokale verbondenheid en het gebruik van nieuwe formats en technologieën. De lokale omroep van Enschede won de prijs voor lokale omroep van het jaar al twee keer eerder, in 2011 en 2012. Naast de hoofdprijs voor de beste lokale omroep, worden op 5 juni in Hilversum ook prijzen uitgereikt voor radio- en tv-programma’s en presentatoren. De nominaties voor die prijzen worden later bekend. 

"We zijn erg blij met deze nominatie! Het is moeilijk om aan de top te komen, en nog moeilijker om er te blijven. Deze nominatie is dan ook opnieuw een erkenning voor onze medewerkers en samenwerkingspartners dat we gezamenlijk programma’s maken die in de smaak vallen", zegt stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM. "We hebben het afgelopen jaar opnieuw veel mooie uitzendingen gemaakt, zoals 053 zoekt burgemeester (m/v), onze zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Enschede die we samen met de TC Tubantia en de gemeente Enschede doen. Dat de nieuwsredactie van TV Enschede FM en de stadsredactie van de regionale krant nu op een redactievloer samenwerken in de NewsRoom Enschede, zorgt ervoor dat de lokale journalistiek in stand blijft en zelfs verbeterd. Dat is uniek in een tijdperk waarin door bezuinigingen veel media moeite hebben het hoofd boven water te houden, waardoor de lokale journalistiek op sommige plekken dreigt te verdwijnen. Bij ons is er juist groei te zien."

Deel deze pagina: