Live Live

TV Enschede FM/1Twente verhuist ook naar Balengebouw

Gepubliceerd: Donderdag 28 september 2017 14:47

TV Enschede FM/1Twente en de Newsroom verhuizen net als de centrale redactie van Tubantia naar het Balengebouw op Roombeek. De regionale krant verhuist begin oktober, de omroep en de Newsroom volgen begin november.
 

De benedenverdieping van het Balengebouw biedt ruimte aan de Newsroomredactie. Daarnaast komen er radio-en televisiestudio’s en een multifunctionele Studio. Hier worden in een interactieve omgeving debatten, presentaties, onderwijssessies en talkshows gehouden voor maximaal 120 personen. Ook krijgen mediastudenten en geïnteresseerden in de studio masterclasses door sprekers en professionals uit het vak.

Stationsmanager Flip van Willigen is blij met de verhuizing. ‘We geven in het nieuwe pand nog beter invulling aan het Newsroom-concept. Bovendien vergroten we door intensivering van de samenwerking met Tubantia het media-aanbod in de regio en bieden we meer tv en radioprogramma’s. We willen ons naast het nieuws ook gaan richten op debatten en talkshows, waaraan inwoners van Enschede en Twente mogen deelnemen. Dit geeft ze de mogelijkheid om hun mening te geven over belangrijke (politieke) onderwerpen uit de stad en regio.

De verhuizing is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de eigenaren van het pand. TVEnschedeFM/1Twente en de stadsredactie van Tubantia werken al ruim 2 jaar samen in de Newsroom aan de Roomweg. Door de verhuizing kan het media-aanbod in Twente nog meer worden uitgebreid.

Deel deze pagina: