Live Live

TV Enschede brengt verhalen uit Enschede Zuid

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:22

TV Enschede FM start op vrijdag 1 februari met de nieuwe tv-serie ‘Verhalen uit Enschede Zuid', een reeks documentaires over de geschiedenis van Helmerhoek, Stroinkslanden en Wesselerbrink. 

Oudere bewoners vertellen over het ontstaan van de wijken, maar ook over wat ze in Zuid hebben meegemaakt. De documentaires zijn gemaakt door zo'n 175 studenten van de Saxion-opleiding Media, Informatie en Communicatie. Het programma is elke vrijdagavond op TV Enschede te zien om 18.10 uur, na het TV Enschede Nieuws, en wordt elk uur herhaald.

Het initiatief voor de films komt van wijkbewoner Arie Westerhuis, die ook een site beheert met oude foto's van de zuidwijken, www.geheugenvanenschedezuid.nl. Hij stapte naar Saxion, naar de gemeente en naar TV Enschede FM met het verzoek om mee te werken. De lokale omroep was gelijk enthousiast, zo vertelt stationsmanager Flip van Willigen. "We krijgen veel ideeën binnen voor programma's, maar deze sprong er gelijk bovenuit. Door de juiste partijen samen te brengen kun je zo'n mooi project realiseren. TV Enschede FM brengt graag de verhalen uit Enschede op radio en tv en dit is een fantastische manier om dat te doen."

Als het aan de omroep ligt, worden er ook van andere wijken documentaires gemaakt. "Alle wijken in Enschede hebben mooie verhalen in zich, denk aan Mekkelholt, Velve-Lindenhof of Pathmos. Dit kan een jaarlijks terugkerend project worden voor Saxion-studenten. Ik weet zeker dat we veel kijkers daar een groot plezier mee doen." TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders. Kijk voor meer informatie op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: