Live Live

Turkse gemeenschap geschrokken van vandalisme

Maandag 15 december 2014 15:56

Turkse gemeenschap geschrokken van vandalisme

De Turkse gemeenschap in Enschede is geschrokken van het vandalisme dat afgelopen weekend plaatsvond bij de Selimiye Moskee in de Atjehstraat. Dat stelt Ahmet Kemaloglu, woordvoerder van het Turks Cultureel Centrum in Enschede. In de nacht van zaterdag op zondag is een ruit van de moskee opgeblazen met behulp van vuurwerk.

Kemaloglu stelt dat de actie veel teweegbrengt onder de Turkse moslims in Enschede. “Het doet de gemeenschap veel”, aldus Kemaloglu. “Mensen praten erover en vragen zich af wie het in zijn hoofd haalt dit te doen.” De woordvoerder benadrukt dat de ruit is opgeblazen met zwaar vuurwerk. De woordvoerder ziet de houding tegenover moslims veranderen, met name door ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Kemaloglu roept de vandalen dan ook op om met de moskee in gesprek te gaan.

Het is de tweede keer dit jaar dat de moskee doelwit is van gerichte acties tegen moslims. In april werd er een steen bij de deur van het gebedshuis achtergelaten. Deze was gewikkeld in een papier met de tekst Geert Wilders voor President. De politie ziet vooralsnog geen verband tussen de twee incidenten.

Deel deze pagina: