Live Live

Trots en frustratie strijden om voorrang bij directeur AkzoNobel

Maandag 12 februari 2018 21:04

Trots en frustratie strijden om voorrang bij directeur AkzoNobel

Afgelopen dinsdag lekte het weer bij AkzoNobel, deze keer aan de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede. Daarmee hield het bedrijf de ambitie van ‘nul lekkages’ vanaf 1 januari 2018, 37 dagen vol. Dat frustreert de Hengelose locatiedirecteur Yvar van den Winkel. Maar hij blijft trots op wat er in 2017 is gepresteerd.

„Ik had stiekem gehoopt in dit gesprek ook wat te kunnen vertellen over wat voor superjaar we hebben gehad”, zegt Yvar van den Winkel na een uurtje praten. Tot dat moment is het inderdaad vooral gegaan over de lekkages, de verontreinigingen in de bodem en het tanende vertrouwen van de inwoners en de politiek in AkzoNobel. En, alsof de duvel er mee speelt: de eerste lekkage van 2018, een dag voor het weken geleden geplande gesprek.

Geen relatie
Een jaar is de van DSM afkomstige Van den Winkel nu locatiedirecteur in Hengelo. Hij ontkent een relatie tussen de problemen met lekkages, het verscherpt toezicht van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), het strafrechtelijk onderzoek van het Functioneel Parket, het vertrek van zijn voorganger Peter de Jong en zijn komst, 16 januari vorig jaar. Van den Winkel: „Peter is weggegaan omdat hij wat anders wilde en ik ben gekomen omdat er een positie vrij kwam.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: