Live Live

Tropische tukker kanshebber voor zomerhit van het jaar

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 15:47

De zomerhit van het jaar kon wel eens uit onverwachte hoek komen. ‘Tropische tukker' Jeffrey Spalburg heeft momenteel een YouTube-hit met zijn nummer Hengelo-o-o.

De ode aan zijn geboortestad krijgt ook veel stemmen voor de Zomerse 50. Deze jaarlijkse zoektocht naar de grootste zomerhits is nog steeds in volle gang. Op www.zomerse50.nl kan gestemd worden voor de Zomerse 50 van 2013. Onder alle stemmers wordt een luxe vakantie voor 16 personen in een villa in Tsjechië verloot.

"Er zijn veel kanshebbers voor de zomerhit van het jaar", vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM. "Hengelo-o-o is nu erg in opkomst, maar ook Mi Mi Mi van Serebro, Avicii met Wake Me Up en Vandaag van Bakermat scoren goed. De strijd om de zomerhit van 2013 is beslist nog niet gestreden!" De Lange bedacht de Zomerse 50 in 2001, de hitlijst beleeft dit jaar zijn dertiende editie. "De Zomerse 50 kun je met recht de meest zonnige hitlijst van het jaar noemen. In de lijst staan de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Tot en met zondag 11 augustus kan iedereen stemmen op www.zomerse50.nl. Alle inzenders bepalen daarmee samen de lijst van dit jaar, die we op 12 augustus bekend maken. De Zomerse 50 2013 wordt vervolgens uitgezonden op maar liefst 150 radiostations in Nederland en België."

Vorig jaar kwam Gusttavo Lima uit het nieuws op nummer 1 binnen met Balada. Op nummer 2 en 3 stonden Bryan Adams met Summer of '69 en Kid Rock met All Summer Long. Niet alleen nieuwe hits, maar ook oudere zomerhits kunnen punten krijgen. De twee oudste nummers in de lijst zijn exact 50 jaar oud; Surfin' USA van de Beach Boys en Summer Holiday van Cliff Richard komen allebei uit 1963. Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 en om een stem uit te brengen op de website www.zomerse50.nl.

Deel deze pagina: