Live Live

Trainer betreurt spelersverloop bij clubs in Enschede en Glanerbrug

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 15:40

Trainer betreurt spelersverloop bij clubs in Enschede en Glanerbrug

Trainer Wesley Sanders prijst zich gelukkig met de sterke selectie van Eilermark. Meer dan plek twee lijkt echter niet haalbaar dit seizoen voor de voetbalclub.

Eilermark zou met de huidige spelersgroep een titelkandidaat in de derde klasse kunnen zijn. Het ligt in de lijn der verwachting dat de ploeg van trainer Wesley Sanders bovenin gaat meedraaien. „We hebben acht nieuwe spelers. Dit is een groep met echt veel kwaliteit”, aldus de coach.

Maar een kampioenschap zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Sportlust Glanerbrug is superieur. "Wij willen zo lang mogelijk een uitdager van Sportlust Glanerbrug zijn", zegt Sanders, die hoopt over twee weken de plaatsgenoot pijn te kunnen doen. Dan staat de Glanerbrugse derby op de rol. Sanders kan de krachtsverhoudingen in de derde klasse A goed inschatten. "Met NEO, De Tukkers, Avanti Wilskracht en Eilermark zitten er goede ploegen in deze klasse. Maar Sportlust is favoriet. Daarin spelen veel jongens die van Eilermark afkomstig zijn", weet Sanders.

Puntengeld
De oefenmeester betreurt het enorme spelersverloop bij de clubs in Enschede en Glanerbrug. Ook zijn eigen club gaat de boer op. Sanders zelf polst eveneens spelers. Maar volgens hem heeft de vereniging uit het grensdorp geen andere keuze. Nietsdoen is geen optie voor Eilermark. "Dan blijft er niets over. Bij bijna elk club in Enschede en Glanerbrug komen en vertrekken spelers. Alleen Avanti Wilskracht en Vogido zijn uitzonderingen op die regel. Die kunnen met eigen spelers echt iets opbouwen voor de toekomst."

"Wij bij Eilermark werken met puntengeld", vertelt Sanders. "Dat gaat allemaal in een pot en daar gaan we aan het einde van het seizoen iets leuks mee doen. Naar Mallorca of Barcelona bijvoorbeeld", zegt Sanders, die hoopt dat de kas flink gespekt gaat worden dit seizoen. Tot nu toe lopen de resultaten in de pas met de verwachtingen. Eilermark staat na zeven speeldagen op de derde plaats achter Sportlust Glanerbrug en Avanti Wilskracht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen 

Deel deze pagina: