Live Live

Tot 22.00 uur betalen plus nachttarief in Enschedese parkeergarages

Dinsdag 26 september 2017 17:14

Tot 22.00 uur betalen plus nachttarief in Enschedese parkeergarages

Om parkeeroverlast in wijken rondom de binnenstad te beperken en het gebruik van de parkeergarages te stimuleren wil de gemeente Enschede een aantal parkeermaatregelen doorvoeren.

In sommige buurten is de parkeeroverlast groot, zegt de gemeente. In Lasonder/’t Zeggelt bijvoorbeeld vanwege theater- en uitgaansbezoekers. Maar ook Horstlanden/Veldkamp heeft te maken met parkeeroverlast, vermoedelijk ook door avondbezoekers van het MST.

Betalen tot 22.00 uur
Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om in deze (en mogelijk ook andere centrumwijken) het parkeertarief uit te breiden naar 22.00 uur.

Nu hoeft er alleen van 09.00 tot 19.00 uur te worden betaald, met uitzondering van koopavond. Het college wil de veruimming alleen doorvoeren als wijkbewoners ermee instemmen.

Nachttarief
In combinatie met het avondtarief op straat - waarmee parkeren in omliggend woonwijken min of meer wordt ontmoedigd - wil de gemeente de parkeergarages juist aantrekkelijker maken.

Wie nu tussen 19.00 en 07.00 uur meerdere uren parkeert betaalt nog maximaal het dagtarief (13,50 euro). Als het aan het college ligt is er vanaf komende jaarwisseling sprake van een maximaal nachttarief van 6,50 euro.

10 cent verhoging per jaar
De jaarlijkse tariefverhoging van 10 cent per uur gaat als het aan het college ligt ook de komende jaren door. Met alle parkeermaatregelen (minus gereserveerde uitgaven) verwacht de gemeente in 2021 een winst van 2,7 miljoen binnen het parkeerbedrijf.

Waar dit geld aan ten goede moet komen, daar volgt nog een discussie over in de gemeenteraad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: