Live Live

Tom Boere: ‘Helemaal niet met periode bezig geweest’

Gepubliceerd: Vrijdag 26 oktober 2018 22:55

Tom Boere: ‘Helemaal niet met periode bezig geweest’

Gemakkelijk ging het niet, maar FC Twente versloeg vrijdagavond Almere City met 1-0. Tom Boere maakte de enige treffer van de avond. Door zeges van Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles grepen de Tukkers naast de eerste periode. Boere maalde er niet om.

,,Daar zijn wij helemaal niet mee bezig, met die hele periode niet. Dat meen ik echt. Het woord periode is deze week niet voorbij gekomen op de training. Wij denken aan andere dingen”, verklaart de matchwinner na afloop van het duel. Wat die andere dingen dan zijn? ,,Wij praten niet over periodes of een titel. Wij leven van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is een enorm cliché, maar het is wel zo. Tijdens de wedstrijd zag ik één keer op het scorebord de tussenstand bij Sparta, maar verder ben ik er niet mee bezig geweest.”

Balen
Boere zette FC Twente met een prachtige treffer op 1-0. Het was een spaarzaam hoogtepunt in een verder zwakke wedstrijd. In het tweede bedrijf kreeg hij een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. ,,Maar ik raakte de keeper. Daar baal ik enorm van, want hij had er in gemoeten. Ik had het team rust kunnen gunnen en dat heb ik nagelaten”, aldus de spits.

De nul
Boere erkent dat FC Twente op een goede start na matige acteerde tegen Almere City, maar haalt toch positieve punten uit de wedstrijd. ,,We hebben de nul gehouden tegen een goede ploeg. Dat is positief. Daarnaast hebben we gestreden met zijn allen om de voorsprong vast te houden.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: