Live Live

Tolheffing op Duitse snelwegen vanaf oktober 2020

Gepubliceerd: Donderdag 03 januari 2019 11:42

Tolheffing op Duitse snelwegen vanaf oktober 2020

Wie vanaf oktober 2020 over de Duitse Autobahn wil rijden, moet tol gaan betalen. Dat heeft de Duitse verkeersminister via Twitter bekendgemaakt. Daarmee worden personenauto's ook belast voor het gebruik van de snelwegen bij de Oosterburen. In Duitsland geldt al een kilometerheffing voor vrachtwagens.

Nederland is fel tegenstander van deze zogenoemde ‘PKW-Maut’, omdat die het grensoverschrijdend verkeer zou hinderen. Ook zou het tolsysteem discriminerend zijn, omdat Duitsers gecompenseerd worden voor de tol. Nederland en Oostenrijk zijn daarom naar het Europese Hof van Justitie gestapt. Dat zal zich naar verwachting over een paar maanden uitspreken over de heffing. Burgemeesters in de grensstreek hebben zich eerder ook negatief uitgelaten over de PKW-Maut.

Gerechtigheid
Volgens de Duitse verkeersminister Andreas Scheuer is de tolheffing een kwestie van gerechtigheid. ,,Iedereen die de infrastructuur in Duitsland gebruikt gaat daarvoor betalen, zonder dat Duitsers daarvoor meer gaan betalen’’, zegt hij in een nieuwjaarstoespraak op Twitter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: