Live Live

Toch geen hoge woontorens op plek De Eeuwige Lente

Zondag 14 januari 2018 18:29

Toch geen hoge woontorens op plek De Eeuwige Lente

Op de plek van de voormalige bloemenzaak De Eeuwige Lente en machinefabriek Bruningmeijer komen toch geen hoge woontorens. Daar was in 2014 sprake van, toen de panden nog eigendom waren van de Lonneker projectontwikkelaar Jan Jansen. Die wilde er twee hoge woontorens met 104 appartementen bouwen, maar kreeg het niet rond.

De nieuwe eigenaar, Carbo Property uit Harderwijk, gaat het radicaal anders aanpakken, zegt directeur Rob Knobben. Hij heeft plannen voor ruim de helft minder (45) appartementen. "Er komt hoe dan ook geen massieve hoogbouw zoals het plan destijds, want dat vinden we niet passen in de omgeving."

Eeuwige Ellende
Bewoners van 't Hardick die de plannen van Jansen niet zagen zitten, verenigden zich in het actiecomité De Eeuwige Ellende. Dat is vooralsnog positief over de nieuwe ontwerpen, aldus woordvoerder Roy Koops.

Carbo is in overleg met de gemeente over de grondexploitatieovereenkomst. Als die is gesloten kan een begin worden gemaakt met het vergunningentraject en het aanpakken van de bodemverontreiniging, met name bij de vroegere machinefabriek. Dat is naar verwachting medio april.

De naam van het toekomstige nieuwbouwcomplex wordt Bruningmeijer, naar de oude machinefabriek.

De vervallen panden staan al jaren leeg en dat veroorzaakt de nodige (drugs)overlast. Knobben: ,,Daar zijn we echt van geschrokken. We hebben de zaak twee keer moeten dichttimmeren omdat mensen er sliepen. Voor zover wij weten is dat nu niet meer het geval."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Studio DAD

Deel deze pagina: