Live Live

Time Bandits speciale gast bij Kerst Met Ballen in Enschede

Maandag 02 december 2019 12:01

Time Bandits speciale gast bij Kerst Met Ballen in Enschede

Voor de veertiende editie van muziekspektakel Kerst Met Ballen van ENorm, in muziekcentrum Enschede, is Time Bandits de special guest. Zaterdag repeteerden de bands voor het eerst met elkaar.

Erwin Waanders | Tubantia

Als jong ventje keek Eric ten Bos al op tegen de mannen van Time Bandits. Straks staat de zanger van ENorm met zijn helden van toen op het podium. De legendarische Drentse band uit de jaren 80 is namelijk de speciale gast van de veertiende editie van Kerst Met Ballen bij de shows in Enschede.

"Wij zijn bijzonder gecharmeerd van Time Bandits, het is een eer om met ze op het podium te staan", vertelt Ten Bos zaterdag in de repetitieruimte van ENorm in Beuningen. "Soms kruizen wegen gewoon. Wij kwamen via producer Edwin van Hoevelaak met elkaar in contact. Hij werkt veel met Alides Hidding van de Time Bandits samen. Zo is het ontstaan", legt Ten Bos uit.

Alides Hidding: "Het publiek van ENorm kent ons ook, dat heeft meegespeeld. Iedereen herkent het eerste akkoord van Endless Road."

Gesnuffeld
Zaterdag was de eerste keer dat de bandleden en achtergrondzangeressen samen repeteerden. Chemie tussen de bands was er van meet af aan. "Dat komt misschien ook omdat wij Drenten zijn", vermoedt Hidding. "Drenten en Tukkers gaan goed samen." Åke Danielson, de toetsenman van Time Bandits, is het met hem eens.

“Voor de pauze hebben we al even gesnuffeld aan elkaar. Het ging meteen lekker. Alsof we elkaar al minutenlang kenden", zegt hij met een knipoog. Danielson zag ENorm al eerder in Lonneker tijdens Koningsdag optreden. "Die jongens kunnen zeker wat", is zijn oordeel.

Nieuwe nummers
ENorm laat een van zijn nieuwe nummers horen, Waterfall. Tot eind november hebben de mannen in de studio gezeten om aan nieuwe nummers te werken. "Goed! Meteen uitbrengen", luidt het oordeel van Hidding. Als Time Bandits zijn bekende Endless Road heeft laten horen, luidt zijn commentaar 'oké prima en weer verder'. Zoals hij zelf zegt: hij is een man van weinig woorden.

Op het bord in de repetitieruimte is de eerste versie van de setlist geschreven. Een paar nummers zijn doorgestreept. "Dat blijft altijd een proces. Een aantal klassiekers zoals Do They Know It's Christmas spelen we altijd. Time Bandits speelt vier eigen nummers en doet twee kerstnummers mee met ons", vertelt Ten Bos.

Aankomend talent
Het publiek wordt 19 en 20 december eerst opgewarmd door het aankomend talent van de band Storm. "Jong talent een kans en een podium geven, is iets dat we blijven doen", vertelt Ten Bos. Als Danielson de naam Storm hoort, herinnert hij zich een periode uit 1975. "Toen speelde ik bij een bandje met dezelfde naam, grappig.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier  van Willigen

Deel deze pagina: