Live Live

Tijs Velthuis begint bij AZ in de onder 19

Gepubliceerd: Donderdag 11 juli 2019 21:46

Tijs Velthuis begint bij AZ in de onder 19

Zijn vertrek bij FC Twente was al een tijdje bekend, donderdag zette Tijs Velthuis daadwerkelijk zijn handtekening onder het contract bij AZ. De 17-jarige Oldenzaler heeft zich tot en met 2022 verbonden aan de club uit Alkmaar.

Opvallend is dat Velthuis net als bij FC Twente in de onder 19 terechtkomt. Bij FC Twente speelde hij het voorbije seizoen ook in de onder 19. Aan het begin van de voorbereiding trainde hij bij FC Twente met de eerste selectie mee. Desondanks zei hij na zijn vertrekt uit Enschede bij RTV Oost, dat de club geen plan met hem had en dat hij niets van FC Twente had gehoord over het openbreken van zijn verbintenis. ,,Ander had ik misschien een andere keuze gemaakt.” Binnen Twente worden die woorden betwist. De club verkocht Velthuis voor ongeveer 150.000 euro.

Donderdag bij zijn presentatie zei Velthuis dat ‘de keus voor AZ snel was gemaakt‘. ,,Twee jaar geleden kwam AZ ook al, maar toen koos ik ervoor om bij Twente te blijven. Nu kreeg ik opnieuw de kans om naar AZ te gaan en had ik het gevoel dat ik deze kans niet kon laten lopen", aldus de centrale verdediger op de clubsite van de Alkmaarders.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: