Nieuws
Enschede

Tien man FC Twente winnen met overmacht in Sittard

433178 923972 1

FC Twente had vandaag ook met een man minder weinig moeite met Fortuna Sittard. In Limburg versloegen de Tukkers de thuisclub met 2-3. Fortuna bracht slechts enkele seconden voor het eindsignaal de marge terug tot één goal.

Dankzij de zege heeft FC Twente zich achter Ajax en PSV op de derde plek genesteld in de eredivisie.

Met een goede loopactie en een beheerst wippertje bracht Keito Nakamura de bezoekers na een kwartier aan de leiding en halverwege de tweede helft schoot Javier Espinosa in de verre hoek raak voor de 0-2.

Vlak voor rust werd de maker van 0-1 met rood weggestuurd omdat hij met twee benen inkwam. Twente-trainer Gonzalo García hield in het begin van de tweede helft toch vast aan zijn zelfde tiental en bracht na een uur de Georgiër Giorgi Aboerjania, die een paar minuten later de 0-3 binnen tikte. Het duel leek beslist, maar Twente-middenvelder Haris VuckiÄ werkte de bal nog in zijn eigen doel en na een rode kaart voor Mica Pinto (Fortuna) schoot Amadou Ciss diep in blessuretijd nog de 2-3 binnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman