Live Live

Thorax Centrum biedt patiënt van buiten Twente ophaalservice aan

Gepubliceerd: Woensdag 13 juni 2018 11:05

Thorax Centrum biedt patiënt van buiten Twente ophaalservice aan

Het Thorax Centrum Twente in Enschede begint met een service waarbij patiënten die zijn doorverwezen, thuis opgehaald kunnen worden.

Thorax Centrum Twente (TCT) biedt een gratis ophaalservice aan voor patiënten buiten de regio Twente. Ook patiënten die na hun ingreep worden ontslagen, kunnen van de service gebruikmaken. Patiënten die met de auto met chauffeur worden gebracht, kunnen ook rekenen op begeleiding naar de verpleegkamer waar de opname en screening plaatsvinden. Het Thorax Centrum Twente spreekt over 'gastvrijheid en een service die de patiënt heel belangrijk vindt'.

Extra service
"We hebben patiënten met hartaandoeningen die van buiten de regio naar ons ziekenhuis komen voor een zware operatie. En daar doen we nu wat extra's voor", legt MST-woordvoerder Lars Wormgoor uit. "We doen dit voor die mensen die moeite hebben met de afstand naar ons ziekenhuis en om mantelzorgers te ontzien."

Het Losserse raadslid Lies ter Haar, die al lange tijd ageert tegen de hoge parkeertarieven in de garage bij het Enschedese ziekenhuis MST, is heel blij met de actie van het Thorax Centrum. "Wat de hoge tarieven in de Van Heekgarage betreft, roep ik steeds dat zowel MST als de gemeente Enschede een handreiking moeten doen. De actie van TCT met het aanbieden van de mogelijkheid voor gratis halen en brengen van patiënten, zie ik zeker als een handreiking van het ziekenhuis. Nu de gemeente nog."

Wormgoor benadrukt dat deze service van het Thorax Centrum Twente losstaat van de discussie over parkeertarieven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Reinier van Willingen 

Deel deze pagina: