Live Live

Theater Sonnevanck in Enschede zoekt opvolger voor Flora Verbrugge

Gepubliceerd: Zondag 10 februari 2019 17:09

Theater Sonnevanck in Enschede zoekt opvolger voor Flora Verbrugge

Theater Sonnevanck is op zoek naar een nieuwe artistiek leider. Hoewel Flora Verbrugge (1956) pas over drie jaar vertrekt, moet haar opvolger al in het najaar aanschuiven.

Sonnevanck is op zoek naar iemand die zowel zelf regisseert als talentvolle regisseurs van buiten strikt voor de jeugdtheaterproducties. Ook moet hij of zij een actieve rol spelen voor wat betreft de ontwikkeling van cultuureducatie. Sonnevanck wil met actueel muziektheater bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot ruimdenkende volwassenen om zo het creatief en vernieuwend vermogen van de open samenleving te versterken. Naast het maken van voorstellingen werkt Sonnevanck aan ambitieuze doelen op de gebieden van cultuureducatie en talentontwikkeling van jonge makers, acteurs, schrijvers en componisten.

In stapjes
Het is de bedoeling dat de nieuwe artistiek directeur in 2021 in stappen het leiderschap gaat overnemen, en nu al gaat meeschrijven aan het beleidsplan voor de periode vanaf dat jaar. Sonnevanck stelt zich ten doel de culturele diversiteit van de acteurs, het publiek en de eigen organisatie te vergroten en wil een actieve rol innemen in de cultuurregio Twente.

Overigens zoekt Sonnevanck ook iemand voor de Raad van Toezicht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: