Live Live

Ten Brinke Group gaat project De Kop in Enschede bouwen

Gepubliceerd: Woensdag 09 oktober 2019 12:17

Ten Brinke Group gaat project De Kop in Enschede bouwen

Het project ‘De Kop’ in Enschede zal worden gebouwd door de Ten Brinke Group. De bouwonderneming met een jaaromzet van 950 miljoen euro heeft met de Belgische ontwikkelaar LIFE en de gemeente Enschede overeenstemming bereikt.

Centrumplan
De ontwikkeling op de Kop van de Boulevard is het grootste- en belangrijkste plan voor een centrumontwikkeling in Oost-Nederland. Het plan voorziet in de bouw van meer dan 500 appartementen in meerdere woontorens. LIFE en de Ten Brinke Group nemen de bouw van de woontorens voor hun rekening en de gemeente Enschede de aanpassing van de openbare ruimte. Met de werkzaamheden daarvoor is in september al een begin gemaakt. De totale investering in het project overstijgen de 150 miljoen euro.

Bouwpartner
LIFE heeft altijd de intentie gehad om een samenwerking met een ontwikkelende bouwer aan te gaan en daarbij is de keuze gevallen op de Ten Brinke Group. Een familiebedrijf uit Oost Nederland. Toon Haverals van LIFE erkende op vragen al dat de afstand tussen België en Enschede te groot is om alles vanuit België te regelen. Bovendien hebben de fors gestegen bouwkosten ervoor gezorgd dat een partner noodzakelijk is om het project ook gebouwd te krijgen. „De Ten Brinke Group beschikt over veel kennis en zal een positieve impuls geven aan het project”, aldus de gemeente.

Betaalbaarheid
Momenteel wordt door LIFE en Ten Brinke Group bekeken hoe kan worden gekomen tot een plan waarbij evenwicht is te vinden tussen betaalbaarheid enerzijds en architecturale en stedenbouwkundige ambities anderzijds. Daartoe zal een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt, dat nog door de gemeenteraad van Enschede zal worden getoetst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Foto Life 

Deel deze pagina: