Live Live

AUDIO Teleurstelling op Stadsveld in Enschede: bus rijdt straks toch op fietsstraat

Vrijdag 26 januari 2018 08:23

AUDIO Teleurstelling op Stadsveld in Enschede: bus rijdt straks toch op fietsstraat

Het is de gemeente Enschede niet gelukt om de zorgen van wijkbewoners over de verkeersveiligheid in Stadsveld weg te nemen. De stadsbus van Syntus rijdt vanaf 4 maart gewoon via fietsstraat Zweringweg en de B.W. ter Kuilestraat terug naar het centraal station.

Bewoners maken zich zorgen om de wijziging van de buslijn, omdat de Zweringweg en Ter Kuilestraat volgens hen te smal zijn en bovendien veelvuldig gebruikt worden door kinderen die naar school fietsen.

Alternatief
Bij een bewonersbijeenkomst donderdagavond bij het Stedelijk Lyceum aan de Jan Vermeerstraat was de wijkbewoners beloofd een alternatieve route te bespreken. Tientallen mensen gaven gehoor aan de uitnodiging.

Maar een gaat er voorlopig niet komen, zeggen de gemeente en Syntus. Het vervoersplan dat 4 maart in werking treedt is niet meer terug te draaien. Aangedragen alternatieven (de oude route via Wicher nijkampstraat of een nieuwe route via S.L. Louwesstraat) worden in overweging genomen.

Bewoners reageerden donderdagavond teleurgesteld en geëmotioneerd. Ze hadden gehoopt dat er een concrete oplossingsmogelijkheid zou worden aangedragen.


1Twente Enschede sprak hierover samen met Marianne de Bie. Beluister dat bericht hierboven terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: