Live Live

Taakstraffen voor uit de hand gelopen burenruzie in Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 14:39

Taakstraffen voor uit de hand gelopen burenruzie in Enschede

Een man en vrouw uit Enschede zijn woensdag door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur voor een uit de hand gelopen burenruzie in september 2016 aan de JJ Van Deinselaan.

Vete
Een zich voortslepende vete tussen twee buurvrouwen die elkaars bloed wel konden drinken, escaleerde op die bewuste dag in september toen andermaal autobanden waren lek geprikt. Dat zou zijn gebeurd door de toenmalige geliefden M. en K. Die laatste woonde aan de Van Deinselaan in hetzelfde portiek als het latere slachtoffer W.

Rake klappen
M. verscheen wel voor de rechter, maar K. liet de zaak over aan haar advocaat Taner Seker. Volgens getuigen werd het slachtoffer van achteren aangevallen door K. en kwam M. haar helpen. Er vielen rake klappen, waarbij ook het slachtoffer zich niet onbetuigd liet. Resultaat: een blauw oog voor K. en kneuzingen en een hersenschudding voor slachtoffer W. M. vertelde bij de politie en gisteren tijdens de zitting dat hij de twee kemphanen uit elkaar wilde halen omdat hij bang was dat ze van de trap zouden vallen. Dat stond haaks op de verklaring van meerdere getuigen die M. een veel grotere rol toedichten bij de mishandeling.

Rammelend dossier
Ondanks een vlammend betoog van advocaat Jeroen Michels namens M. dat het dossier aan alle kanten rammelt werd zijn cliënt toch veroordeeld. ,,Ik geloof er geen snars van wat W. allemaal beweert en ook bij de medische verklaringen heb ik mijn ernstige twijfels", zei Michels . Zijn collega Taner Seker sloot zich daarbij aan. ,,Dit dossier is zo rommelig en rammelt, dat het niet als bewijs zou mogen dienen voor een veroordeling.”

Politierechter Liesbeth Venekatte veroordeelde M. en K. beiden tot 50 uur taakstraf na een eis van 120 uur. Ook moeten M. en K. het slachtoffer 500 euro betalen voor immateriële schade.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: