Live Live

Studenten Saxion maken eigen radioprogramma

Gepubliceerd: Maandag 03 november 2014 13:37

Studenten Saxion maken eigen radioprogramma

Vanaf woensdag hebben studenten van Saxion hun eigen programma op Enschede FM. De studenten maken de radio-uitzendingen als studieopdracht voor hun opleiding Media, Informatie en Communicatie. Zeven groepen tweedejaars zijn ook zeven woensdagen op rij te horen op Enschede FM van 19.00 tot 20.00 uur.

De studenten hebben van A tot Z de uitzendingen zelf moeten produceren en daarbij moesten ze rekening houden met actuele gebeurtenissen in en rond Enschede. Zo zijn er onder meer reportages te horen over de leegstand van winkels in het centrum, het beperkte aanbod van boerka’s bij de Primark en H&M en komt de koffieketen Starbucks naar Enschede? Daarnaast zijn er items over lifestyle en uitgaan. Een deel van de onderwerpen is al vooraf opgenomen, een ander deel doen de studenten live tijdens de radio-uitzending. Ook de presentatie van het programma is in handen van de studenten zelf. Het is voor hun de eerste keer dat ze een radio-uitzending maken en daarom zijn ze ook best wel zenuwachtig. De studenten hebben vooraf op school al veel uitleg gehad van hun praktijkdocent Maarten de Groot van TV Enschede FM over de do’s en don’ts van het radiomaken. Tijdens de uitzendingen wordt duidelijk of ze die uitleg ook in de praktijk goed hebben toegepast. De studenten krijgen na afloop van de uitzendingen een cijfer voor hun prestatie.

Het programma van de Saxion-studenten is tot en met 17 december elke woensdag van 19.00 tot 20.00 uur te horen op Enschede FM. Deze zender zit op 105.1 FM in de ether in Enschede en is ook via de kabel en glasvezel te beluisteren. Alle radio-programma’s zijn ook terug te horen bij Uitzending Gemist op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: