Live Live

Stroot kan leven met gelijkspel: ‘De druk blijft bij Ajax en PSV’

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 09:49

Stroot kan leven met gelijkspel: ‘De druk blijft bij Ajax en PSV’

FC Twente Vrouwen speelde dinsdagavond thuis met 1-1 gelijk tegen PSV. De puntendeling was geheel onnodig, aangezien Twente beter veldspel liet zien en een aantal grote kansen kreeg. Achteraf bleek de uitslag voldoende om de koppositie vast te houden. Ajax verspeelde namelijk ook punten, uit bij ADO (2-2). Vrijdag is het Ajax - FC Twente.

De oe's en a's waren dinsdagavond veelvuldig te horen op sportpark 't Wilbert in Hengelo. Het was de reactie van de ruim driehonderd toeschouwers op de kansenregen van FC Twente Vrouwen. "Ik had het gevoel dat wij heel graag wilden winnen en dat PSV bang was te verliezen", zei trainer Tommy Stroot vlak na het gelijkspel.

Grote kansen
FC Twente liet de bezoekers in de eerste helft onnodig in leven. Lynn Wilms, Joëlle Smits en Ashleigh Weerden hadden hun ploeg binnen het half uur al op voorsprong kunnen zetten. De grootste kans van de eerste helft moest toen nog komen. Na ruim een half uur liep Joëlle Smits alleen op PSV-keepster Sarasola af. Smits zag echter hoe Sarasola Twente met veel moeite van scoren afhield.

Eén kans, één goal
Twente leek door de missers met 0-0 te gaan rusten, maar het werd nog erger voor de Tukkers. Vlak voor rust kon PSV-aanvalster Jeslynn Kuijpers bij de tweede paal simpel binnen glijden: 0-1. Het was simpel gezegd één kans, één goal voor de Eindhovenaren. "In de pauze was het heel rustig in de kleedkamer", vertelde Stroot na afloop. "Voor mij was het eigenlijk een beetje te rustig. De speelsters hadden er zoveel vertrouwen in dat het goed zou komen."

1-1
Gek was dat niet, want als er een ploeg had moeten winnen dan was FC Twente dat. Een kwartier voor tijd kon het thuispubliek eindelijk juichen, toen Bente Jansen binnen werkte bij de tweede paal (1-1). Hoewel Twente bleef aandringen, viel de winnende goal niet. Ook niet aan de andere kant, waar PSV via Jeslynn Kuijpers nog een enorme kans kreeg.

Mentaal sterk
"Er zat meer in, maar ik denk dat we dit resultaat als overwinning moeten zien", zei Stroot. "Zeker omdat Ajax ook gelijk heeft gespeeld. Ik vond ons mentaal heel sterk. We blijven bovenaan staan, de druk blijft bij de concurrentie."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ron Jonker

Deel deze pagina: