Live Live

Stroinkslanden laat zich zien op TV Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:31

Op donderdag 4 april start TV Enschede met het nieuwe programma Blokje Om. De uitzendingen worden gemaakt door bewoners van de wijk Stroinkslanden.

Blokje Om is elke donderdagavond te zien om 18.10 uur, na het TV Enschede Nieuws, en wordt in de avond en nacht elk uur herhaald. De wekelijkse uitzending van FC Twente TV is voortaan te zien direct na Blokje Om.

Voor het programma is een aantal enthousiaste wijkbewoners getraind door TV Enschede FM om met een camera de eigen wijk in te gaan. Ze zijn trots op hun buurt en laten dat graag via de televisie zien. De filmers trekken hun eigen buurt in om bijzondere voorvallen en gebeurtenissen vast te leggen. Blokje Om laat op die manier zien wat er leeft in Stroinkslanden, met aandacht voor bijvoorbeeld het verenigingsleven, veranderingen in de wijk en de dagelijkse dingen die er gebeuren. De makers van Blokje Om duiken overal op met de camera en interviewen dan hun medewijkbewoners.

Het programma is een samenwerking tussen TV Enschede FM en Stroinkshuis. "Blokje Om bevordert de sociale samenhang in de wijk," aldus Evert van den Beld, activerings- en beheermanager van Stroinkshuis. "Het stimuleert bewoners hun wijk beter te leren kennen, samen te werken en actiever met hun woonomgeving bezig te zijn. Dat sluit naadloos aan bij het werk dat we doen vanuit de wijkvoorzieningen."

"Stroinkslanden is de eerste wijk van Enschede waarin deze hyper-lokale manier van tv-maken getest wordt. Als het concept in deze wijk een succes wordt, kan dit ook in andere delen van Enschede worden opgestart. Op termijn kan elke wijk zo een eigen programma voor TV Enschede gaan maken", vult stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM aan. TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders. Kijk voor meer informatie over het programma Blokje Om en voor Uitzending Gemist op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: