Live Live

Streep door Enschedese warenmarkt, andere markten in Twente nog onzeker

Gepubliceerd: Donderdag 19 maart 2020 14:26

Streep door Enschedese warenmarkt, andere markten in Twente nog onzeker

Met ingang van aanstaande zaterdag zijn de warenmarkten op dinsdag en zaterdag in Enschede niet meer toegestaan. De Enschedese Marktkooplui hoopten begin deze week nog zo dat dit niet zou gebeuren.

Mandy de Jong | Tubantia

Maar ook deze maatregel wordt genomen om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan en geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020.

Geweldige impact
„We beseffen dat dit een geweldige impact heeft op de samenleving”, reageert burgemeester Onno van Veldhuizen. „Niet alleen voor de vele Nederlandse en Duitse bezoekers van de Enschedese markten, maar vooral ook voor de marktondernemers en hun medewerkers.”

Normale situatie
„Toch weegt, zoals iedereen zal begrijpen, de volksgezondheid zwaarder. Het is in ons aller belang om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Laten we hopen dat we weer snel naar de normale situatie terug kunnen keren, want Enschede en de markten horen bij elkaar.”

Regio
Later vandaag overlegt de Veiligheidsregio Twente of deze ingrijpende maatregel ook voor andere warenmarkten in de regio gaat gelden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: