Live Live

Stimuleringsfonds investeert fors in Newsroom Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 27 november 2015 16:50

Het samenwerkingsverband tussen De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM heeft nationale erkenning gekregen. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek ondersteunt het project “Newsroom Enschede” de komende drie jaar met 450.000 euro.

Het geld is bedoeld voor journalistieke innovatie in de regio. Beide redacties werken vanuit één locatie in Roombeek samen aan de best mogelijke nieuwsvoorziening voor Enschede. De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM kunnen met deze ondersteuning de samenwerking de komende jaren verder uitbouwen. Belangrijk aspect daarbij is dat de nieuwsvoorziening vanuit de nieuwsroom via alle kanalen - TV, internet, radio en de krant - aangestuurd wordt. 

Voor TV Enschede FM geldt de toekenning van het Stimuleringsfonds als erkenning voor het werk dat de lokale omroep in Enschede al verrichtte. De omroep werd twee keer uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland. “Het voelt goed dat landelijk wordt begrepen dat wij aan de Roomweg werken aan de journalistiek van de toekomst. Samen met Tubantia die dezelfde passie heeft voor nieuws en vernieuwing,” zegt directeur Flip van Willigen van TV Enschede FM.

Hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia Martha Riemsma denkt er niet anders over. “We doen dit omdat het een interessante manier is om te onderzoeken of we een lokale nieuwsredactie kunnen neerzetten die de mensen in Enschede via alle kanalen van nieuws voorziet.” Het geld wordt ingezet om de infrastructuur en organisatie van de Newsroom te verbeteren en nieuwe concepten te ontwikkelen om nieuwe nieuwsconsumenten te bereiken. Verder wordt onderzocht hoe een multimediaal platform als de Newsroom de nieuwsvoorziening kan versnellen en verbeteren en op welke manier een publiek-private samenwerking kan renderen.


Henk ten Harkel (links), chef stadsredactie Enschede TC Tubantia, proost op de erkenning met Flip van Willigen, stationsmanager TV Enschede FM.

Deel deze pagina: