Live Live

AUDIO Stichting Kennispark Twente gaat verder onder de naam Novel-T

Donderdag 02 maart 2017 15:31

AUDIO Stichting Kennispark Twente gaat verder onder de naam Novel-T

Stichting Kennispark Twente is donderdagochtend omgedoopt tot Novel-T. Het gaat alleen om de stichting: de fysieke innovatiecampus in Enschede behoudt de naam Kennispark. 

Enschede FM sprak met Pieter Dillingh van Novel-T. Beluister het fragment hieronder.

Naast de nieuwe naam voor de stichting benadrukten initiatiefnemers Saxion, de Universiteit Twente, gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel ook nog eens hun ambities. Zij stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te worden. De nieuwe strategie is daarom gericht op extra slagkracht, een sterk merk en meer internationale profilering.

Voortdurend vernieuwen en investeren
,,We breiden onze sterke positie verder uit. Voortdurende vernieuwing en investeringen zijn daarbij nodig”, aldus Kees Eijkel, directeur van voormalig Kennispark Twente. ,,Novel-T bouwt verder aan de ontwikkeling van het bestaande ecosysteem, met als doel dat nog meer starters, bedrijven en internationale investeerders de kracht van Oost-Nederland ontdekken."

De economie van morgen
Mededirecteur Pieter Dillingh sluit zich hierbij aan. ,,De economie van morgen veranderen, dat is waar we voor gaan. We stimuleren ondernemers in de hightechindustrie om gamechangers te worden. Daarbij zetten we sterker in op de unieke kennisposities van Twente op het gebied van Smart Materials, Photonics, Nanotechnology, Robotica en Big Data (Internet of Things)."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Novel-T

Deel deze pagina: