Live Live

Stembus voor de Winterse 50 weer geopend

Gepubliceerd: Vrijdag 05 december 2014 11:28

Stembus voor de Winterse 50 weer geopend

De grootste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50, de jaarlijkse hitlijst met de grootste en meest populaire kersthits ooit. Op Enschede FM is de lijst te horen op zondag 21 december, van 13.00 tot 17.00 uur. Op www.winterse50.nl kan tot en met zondag 14 december gestemd worden voor de Winterse 50 van 2014.

Wie op deze site een persoonlijke top 5 invult met favoriete kersthits, maakt daarmee ook kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De dertiende editie van de Winterse 50 wordt rond Kerst uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien zal zijn. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. Van het oeroude White Christmas van Bing Crosby tot recenter werk, zoals Being alone at Christmas van Miss Montreal. “Ik ben erg benieuwd wat Band Aid dit jaar gaat doen”, vertelt Martijn de Lange. Hij startte in 2002 met de hitlijst bij lokale omroep TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen zich aansloten bij de actie. “De eerste versie van het nummer Do they know it’s Christmas? uit 1984 was altijd nog de populairste, maar met de nieuwe versie van Band Aid 30 zou er wel eens een wedloop tussen de twee versies kunnen ontstaan.” In de lijst van vorig jaar stonden George Michael en Andrew Ridgeley als Wham! bovenaan met hun kerstklassieker Last Christmas, Band Aid stond op twee en Chris Rea was de nummer drie met Driving home for Christmas. “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor de allernieuwste kersthits, het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen”, zo zegt De Lange. “Dus als je wilt bepalen wat er bij de 150 radiozenders is te horen tijdens de kerst, vul dan je top 5 in op www.winterse50.nl.”

Deel deze pagina: