Live Live

Steeds meer drugspanden gesloten in Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 28 juni 2019 15:18

Steeds meer drugspanden gesloten in Enschede

De gemeente Enschede heeft in de eerste helft van 2019 acht drugspanden op slot gegooid. Dat zijn er na zes maanden al drie meer dan in heel 2018. Ook werd er een dwangsom opgelegd die de criminele activiteiten in het pand moet stopzetten.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Enschede 44 wietplantages ontmanteld. In de meeste gevallen was daarbij sprake van een eerste overtreding, waarvoor 26 waarschuwingen zijn gegeven.

Opiumwet
Een pand kan door de burgemeester worden gesloten als er sprake is van overtreding van de Opiumwet. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om illegale hennepteelt, een drugslaboratorium of handel vanuit een woning of bedrijfspand.

Is er sprake van verzwarende omstandigheden waardoor de openbare orde en veiligheid in het gedrang komt, dan volgt volgens de gemeente direct sluiting. Dat gebeurt bijvoorbeeld als naast drugs bijvoorbeeld wapens, gevaarlijke stoffen of onveilige situaties worden aangetroffen, of wanneer er sprake is van ernstige overlast voor omwonenden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: