Live Live

Stadsveld krijgt een ander gezicht

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 08:38

Stadsveld krijgt een ander gezicht

Stadsveld krijgt de komende jaren een ander gezicht. Woningcorporatie Domijn gaat in 2020 66 woningen slopen. Het gaat om de flats aan de Thomas de Keyserstraat. Voor de gesloopte flats komen 55 woningen in de sociale huursector terug.

De bewoners van de Thomas de Keyserstraat 93 tot en met 127 en 100 tot en met 194 zijn woensdagavond bijgepraat. Deze 66 woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe sociale huurwoningen. Twee flats en een complex met duplex-woningen met twee bouwlagen.


Dirk Roskam, projectleider bij Domijn: „De wijk is toe aan vernieuwing. Die is al in gang gezet in andere delen van Stadsveld, zoals de appartementencomplexen en eengezinswoningen in de omgeving van het winkelcentrum. Wij willen een buurt met meer variatie in woningtypen, meer groen en met meer duurzame woningen, zodat die klaar zijn voor de toekomst.”

Mogelijkheden
Tijdens de informatiebijeenkomst informeerde Domijn de bewoners over de plannen. Daarbij werd vooral stilgestaan bij wat dit voor de bewoners betekent en welke mogelijkheden er zijn. De aankondiging van de sloop van de woningen eind 2020 betekent niet dat de bewoners per direct moeten vertrekken. Verhuizen is ingrijpend genoeg, daarom geeft de corporatie hen voldoende tijd om op zoek te gaan naar een andere woning.

Domijn helpt de bewoners hierbij zo goed mogelijk. Zo krijgen zij de kans om terug te keren naar de nieuwbouw, krijgen zij voorrang op een andere woning en er wordt voor hen een sociaal plan vastgesteld, waarin zaken geregeld zijn zoals een verhuiskostenvergoeding. Medewerkers van Domijn bezoeken de komende weken alle bewoners om hen uitgebreid te informeren en in alle rust individuele vragen te beantwoorden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: