Live Live

Stadionverboden voor 70 Twentesupporters en 20 Heraclesfans

Zaterdag 12 augustus 2017 14:08

Stadionverboden voor 70 Twentesupporters en 20 Heraclesfans

Voor de Twentse eredivisieclubs begint de competitie met risicowedstrijden. Heracles Almelo ontvangt zaterdagavond in een naar verwachting uitverkocht Polman Stadion Ajax, dat het maximale aantal van vijfhonderd supporters meebrengt. Zondag reizen 625 FC Twente-fans mee naar Rotterdam voor het duel van de Enschedese club tegen Feijenoord.

Buscombi
Net als voor de Ajax-supporters geldt voor hen een verplichte buscombi-regeling. Ze mogen niet het centrum in, maar worden met de bussen direct bij De Kuip afgezet. Daartoe behoren niet de zeventig FC Twente-supporters waarvoor het seizoen begint met stadionverboden. Van de Heraclesfans hebben er momenteel twintig een dergelijke verbod op bezoek van stadions. Op naleving daarvan wordt zowel door de clubs als de politie toegezien.

Rumoerig
De voorbereidingsperiode op de competitie verliep rumoerig door afgelasting van oefenpotjes en akkefietjes tussen harde kernen van voetbalclubs. Dat heeft echter niet geleid tot speciale voorschriften van de KNVB of extra overleg tussen de clubs met politie, gemeenten en Openbaar Ministerie, aldus vertegenwoordigers van FC Twente en Heracles Almelo. “Net zoals anders is direct na het bekend worden van het wedstrijdprogramma het seizoen doorgesproken met gemeente, politie en OM.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: