Live Live

Speciale live-uitzending Enschede Marathon op 1Twente

Gepubliceerd: Dinsdag 18 april 2017 16:06

Speciale live-uitzending Enschede Marathon op 1Twente

ENSCHEDE - De Enschede Marathon wordt dit jaar op een vernieuwende manier uitgezonden bij 1Twente, de samenwerkende lokale omroepen in Twente. Beelden van speciale reporters worden toegevoegd aan de live-uitzending. Ook is er voor het eerst een voor- en nabeschouwing vanuit de studio in Enschede.

Tijdens de uitzending zijn beelden te zien die door collega-omroep RTV Oost worden gemaakt. Hieraan voegt TV Enschede FM unieke extra beelden toe. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw concept in samenwerking met het bedrijf Ubideo. Er is een technologie ontwikkeld waarmee iedereen zelf (sport)verslaggever kan worden. In de verslaggeving van de Enschede Marathon gaan de omroepen in Twente deze technologie voor een groot gedeelte van de live uitzending inzetten.

Volgens Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM, zijn mediakanalen steeds minder los van elkaar te zien. “We willen steeds meer cross-mediaal, met de input van de burger. Hierdoor zijn we ook anders gaan kijken naar hoe wij verslag doen van de grote evenementen in deze regio, zoals de Enschede Marathon, FBK Games en de Military Boekelo-Enschede. Daarbij kijken we ook naar ontwikkelingen om meer mensen bij een evenement te kunnen betrekken, niet alleen als als kijker of luisteraar, maar ook zelf als verslaggever.”
 
De tv-uitzending wordt live bij alle lokale omroepen van 1Twente uitgezonden. De live uitzending begint om 09:30 uur met de voorbeschouwing en duurt tot 13.00 uur. Het evenement is ook live te volgen via radio bij Enschede FM en online op www.tvenschedefm.nl.
 

Deel deze pagina: