Live Live

Spar City verlaat De Heurne in Enschede binnen jaar

Gepubliceerd: Zaterdag 17 november 2018 19:05

Spar City verlaat De Heurne in Enschede binnen jaar

Spar City aan De Heurne in de binnenstad van Enschede sluit naar verwachting medio volgende maand de deuren. De stadssupermarkt ging 25 januari van dit jaar open, maar het pand staat nu weer te huur. De locatie voldeed achteraf toch niet helemaal aan de verwachtingen, aldus exploitant Pim Meijer.

Er zijn volgens Meijer voldoende passanten in De Heurne, maar daarvan komen er te weinig in zijn zaak. „De Heurne is een van de betere straten van de binnenstad wat het aantal passanten betreft. Maar we moeten het niet zozeer hebben van winkelend publiek, maar veel meer van studenten, forenzen en mensen die in de binnenstad werken.”

Drie plekken
De zaak aan De Heurne was de tweede supermarkt in de binnenstad volgens het Spar City concept voor Pim Meijer. Eerder opende hij een Spar City aan de Marktstraat. Die loopt wel heel goed. Meijer geeft aan dat op zoek is naar een beter geschikte locatie voor een nieuwe vestiging van Spar City in Enschede. „We onderzoeken momenteel drie plekken in de binnenstad.” Het aanbod van een Spar City biedt een assortiment met onder andere gemaksproducten en producten voor directe consumptie, zoals belegde broodjes, smoothies en koffie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: