Live Live

Spannende dag voor Enschedese lijsttrekker Forum voor Democratie

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 15:19

Spannende dag voor Enschedese lijsttrekker Forum voor Democratie

Hoeveel zetels gaat nieuwkomer Forum voor Democratie halen in Provinciale Staten van Overijssel? Een vraag die vanavond rond 22.00 uur een eerste antwoord krijgt. Lijsttrekker Johan Almekinders uit Enschede wacht rustig af. „Het spannendste is geweest.”

Almekinders heeft rond 14.00 uur zijn stem uitgebracht, samen met de nummer vier op de lijst van FvD, Andreas Bakir. In zorgcentrum De Posten heeft Almekinders het bovenste vakje van zijn partij roodgekleurd; een stem op zichzelf. „Het is mooi dat dat kan. En als ik niet op mezelf zou stemmen, maar op iemand anders van de partij is dat niet eerlijk tegenover de andere kandidaten.”

Leefbaar Nederland
Hij vindt het bijzonder zichzelf terug te zien op het stembiljet, hoewel dat niet voor het eerst is. „Ik was al eens verkiesbaar voor Leefbaar Nederland. Maar toen Pim Fortuyn werd ontslagen, heb ik mij teruggetrokken.”

Opkomst
Nu wil hij met Forum voor Democratie zoveel mogelijk stemmen halen. De hele dag blijven Almekinders en zijn partij actief op sociale media. „Om mensen aan te sporen te gaan stemmen. Hoe hoger de opkomst, hoe beter dat is voor ons”, verwachten Almekinders en Bakir.

Golfbaan
De Enschedese lijsttrekker begon de dag rustig, met zijn compagnon op de golfbaan. Vanavond is hij in Zeist, om daar met alle provinciale lijsttrekkers en de top van de partij de uitslag af te wachten. „Ik ga zo nog even naar mijn bedrijf, om het loon van mijn personeel over te maken. Want ik verwacht er de komende dagen niet veel te zijn. Dan nog even naar huis en dan naar Zeist.”

De druk van de afgelopen weken is weg, zegt Almekinders. „Het FvD-event in Enschede vond ik spannender, waar ik op een podium een toespraak moest houden. De debatten waren vooral leuk. En nu heb ik gestemd en heb ik het volste vertrouwen in een goede uitslag.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: