Live Live

SP vraagt minister om opheldering over ontslagen MST

Woensdag 06 september 2017 11:33

SP vraagt minister om opheldering over ontslagen MST

Tweede Kamerleden Nine Kooiman en Lilian Marijnissen van de SP vragen de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om opheldering over de ontslagen bij ziekenhuis MST in Enschede. De Kamerleden willen onder andere weten of de minister maatregelen tegen bestuurders gaat nemen, die zelf de dans van bezuinigingen ontspringen.

Het ziekenhuis kondigde eerder aan dit jaar 155 fulltime banen te schrappen. Dinsdag kregen 45 medewerkers te horen dat ze boventallig zijn. De ontslagronde maakt deel uit van een uitgebreide reorganisatie die in twee jaar 30 miljoen euro aan bezuinigingen moet opleveren.

Raad van Bestuur
De Kamervragen gaan in op de Raad van Bestuur, die samen met medisch specialisten niet worden meegenomen in de bezuinigingsronde. “Hoe oordeelt u over de beslissing van de Raad van Bestuur om gigantisch te bezuinigen op noodzakelijk personeel, maar zelf de dans te ontspringen met exorbitante salarissen?” is één van de vragen aan de minister.

De SP-leden vragen ook of de minister bereid is om de bestuurders te laten vervangen “aangezien zij noodzakelijk personeel ontslaan terwijl ze niet de bereidheid tonen een deel van hun exorbitant hoge salaris af te staan om personeel te behouden?”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: