Live Live

Sophia de Rooij nieuwe topvrouw van MST

Gepubliceerd: Dinsdag 04 december 2018 15:21

Sophia de Rooij nieuwe topvrouw van MST

Sophia de Rooij wordt per 1 februari de nieuwe bestuursvoorzitter van ziekenhuis MST. Ze volgt Bas Leerink op, die na 5,5 jaar vertrekt naar adviesbureau IG & H. De Rooij is de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van het Enschedese ziekenhuis.

Ze is nu nog hoogleraar interne geneeskunde in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Verder is De Rooij waarnemend afdelingshoofd interne geneeskunde, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en directeur van het Alzheimercentrum Groningen.

Goed voor ontwikkeling
De toekomstige bestuurder van MST leverde een belangrijke rol bij de groei en ontwikkeling van de ouderengeneeskunde in Nederland en daarbuiten. Ze heeft brede ervaring met de inbreng van technologie in de geneeskunde. ,,Haar ervaring en expertise sluiten aan bij de strategie van MST en is dat van belang om het ziekenhuis de komende jaren in een volgende ontwikkelingsfase te brengen’’, zegt Frans van Vught, voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis.

De Rooij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, richtte in 2002 in het AMC de afdeling geriatrie/geneeskunde op en promoveerde in 2006. Ze werd in 2012 hoogleraar. Van 2011 tot 2016 was ze bestuurlijk actief in de Nederlandse Internistenvereniging, onder meer als voorzitter.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman


Deel deze pagina: