Live Live

Sneeuw verwacht in Enschede, jaarwisseling verloopt zacht

Vrijdag 29 december 2017 08:30

Sneeuw verwacht in Enschede, jaarwisseling verloopt zacht

In Enschede wordt vrijdagmiddag een pak sneeuw van enkele centimeters verwacht. Veel vreugde voor sneeuwliefhebbers is er niet, want de winterse neerslag verdwijnt in de loop van de nacht naar zaterdag alweer. De jaarwisseling verloopt een stuk zachter.

Een neerslaggebied bereikt vanaf ongeveer 16.00 uur deze vrijdagmiddag het oosten van het land. Eerst valt er een tijdje regen, maar volgens Weerplaza verandert die neerslag al snel in sneeuw. De temperatuur ligt een groot deel van de dag nét iets boven het vriespunt. In de avonduren stijgt het kwik weer naar enkele graden boven nul. Ook trekt de neerslag verder naar Duitsland, waarna de winterse neerslag verdwijnt.

Oud & nieuw
Het weerbeeld ziet er zaterdag heel anders uit: met 10 tot 12 graden wordt het de een na laatste dag van 2017 flink warmer. Oudejaarsdag verloopt eveneens zacht met ook dan temperaturen om en nabij de 10 graden. 31 december belooft een wisselvallige dag te worden met kans op regen en vooral 's ochtends een flinke windkracht.

Tijdens de jaarwisseling is de kans op regen vrij groot. De temperatuur ligt rond 6 of 7 graden bij een matige zuidwestelijke wind. „Het mag dan geen winters uiteinde van het jaar zijn, een voordeel is dat er geen kans is op schadelijke mist voor vuurwerk”, aldus Weerplaza.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: