Live Live

Slotdebat in Enschede: Alle lijsttrekkers in debat

Vrijdag 16 maart 2018 18:00

Slotdebat in Enschede: Alle lijsttrekkers in debat

Nu komt het erop aan. In het slotdebat kruisen maandag veertien lijsttrekkers van alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, de degens met elkaar. Het is de laatste kans die zij hebben om het publiek aan hun zijde te krijgen, voordat er woensdag gestemd wordt.

In het Balengebouw worden de lijsttrekkers aan de tand worden gevoeld door journalisten Wilco Louwes van Tubantia en Martijn de Lange van 1Twente. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn de onderwerpen die de inwoners van Enschede belangrijk vinden voor hun stad.

Ik teken voor 80
In het kader van ‘Ik teken voor 80’ hebben journalisten van deze krant en 1Twente de afgelopen maanden heel veel inwoners van Enschede gevraagd naar wat zij belangrijk vinden voor de stad waarin zij leven. In de krant, op tv en op de websites zijn daarvan de bevindingen te zien en te lezen.

Dat heeft geleid tot zeven stellingen die de politici maandag krijgen voorgelegd. ‘Je moet bijdragen aan de samenleving, anders tel je niet mee’, ‘de gemeente moet de wijkcentra terugplaatsen in de wijken’, zijn daar voorbeelden van. Ook zal het gaan over afval scheiden, duurzaamheid, vluchtelingenopvang, zorg en vertrouwen in de politiek.

Aanmelden
Het lijsttrekkersdebat is maandag van 20.00 tot 22.00 uur in het Balengebouw aan de Lonnekerspoorlaan 114. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden kan door een mail te sturen naar: iktekenvoor80@1twente.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: