Live Live

Sjors Sportief Special: Enschedese kinderen maken kennis met sporten

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 16:41

Sjors Sportief Special: Enschedese kinderen maken kennis met sporten

De officiële kick-off van het sportstimuleringsproject Sjors Sportief Special vond gisteren plaats op het Bonhoeffer College aan de Vlierstraat. Wethouder Sport, Niels van den Berg opende samen met Bas Morsink van Sportaal het project.

Kinderen en jongeren uit het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in de gemeente krijgen deze week het boekje van Sjors Sportief Special, een variant van het project Sjors Sportief. Marin Mulder van Sportaal: „Wij zien dat Sjors Sportief voor kinderen op het regulier onderwijs een succes is en ervoor zorgt dat zij kennismaken met diverse sporten voordat ze ergens lid van worden. Vanwege dit succes zijn we nu voor het tweede deel van het schooljaar gestart met deze pilot.”

Boekje
De eerste leerlingen hebben inmiddels het boekje van Sjors Sportief Special op school uitgedeeld gekregen. Zo ook de leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Vlierstraat. Wethouder Sport, Niels van den Berg: „Het is voor de jeugd heel belangrijk om te bewegen en te sporten. Bovendien is het goed dat je iets doet wat je heel leuk vindt, want dan is het makkelijk vol te houden.”

Kiezen
Kinderen en jongeren kunnen met behulp van het boekje en de website sjorssportief.nl één of meerdere activiteiten uitkiezen, waarbij zij enkele naschoolse lessen volgen bij verenigingen, zonder direct lid te hoeven worden. Vanaf deze week kunnen leerlingen zich inschrijven voor sportactiviteiten die vanaf 21 januari starten.

Meer informatie bij Marin Mulder, Sportregisseur bij Sportaal, via m.mulder@sportaal.nl. Of kijk op de site van Sportaal.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Sportaal

Deel deze pagina: