Live Live

Seniorenclub begint petitie tegen hoge parkeerkosten ziekenhuizen

Gepubliceerd: Maandag 29 april 2019 11:13

Seniorenclub begint petitie tegen hoge parkeerkosten ziekenhuizen

De parkeertarieven bij ziekenhuizen zijn veel te hoog, stelt seniorenorganisatie KBO-PCOB. De vereniging is maandag een petitie begonnen om lagere tarieven af te dwingen. De petitie wordt volgende maand aangeboden aan de Tweede Kamer. In deze regio is er veel kritiek op de hoge tarieven bij het Medisch Spectrum Twente. Daar zijn bezoekers 2,90 euro per uur kwijt.

Volgens KBO-PCOB gebruiken ziekenhuizen parkeerders steeds vaker als melkkoe. Parkeertarieven bij ziekenhuizen kunnen volgens de organisatie oplopen tot wel 4,00 euro per uur of 36 euro voor een dagkaart. KBO-PCOB krijgt meldingen van leden die over een langere periode vaak in het ziekenhuis komen en hierdoor soms honderden euro’s kwijt zijn. Bij het MST is er geen sprake van dat de parkeertarieven het ziekenhuis geld opleveren. Integendeel. Het ziekenhuis heeft jaarlijks 300.000 euro begroot om bezoekers korting te geven op de hoge tarieven van de parkeergarage onder het Van Heekplein. Zelfs dat bedrag schiet tekort. Bij ZGT Almelo en Hengelo moeten bezoekers anderhalve euro per uur betalen.

De petitie staat open voor alle Nederlanders die vinden dat de parkeerkosten bij het ziekenhuis moeten worden beteugeld. De petitie ‘Maak parkeren voor ziekenhuisbezoek weer betaalbaar’ is te bereiken via www.kbo-pcob.nl/parkeerkosten. KBO-PCOB is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: