Live Live

Scholen gaan de strijd aan in Bok Bijt School

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:47

Vanaf maandag 27 mei is op TV Enschede het nieuwe programma Bok Bijt School te zien. De eerste uitzending is om 18.10 uur, daarna wordt het programma elk uur herhaald.

In Bok Bijt School voeren schoolklassen uit de regio diverse opdrachten uit. Drie opdrachten zijn verplicht; de Limerick van de Week, Verhalen uit het Fietsenhok en de Rappe Race. Daarnaast mag elke klas zelf nog twee opdrachten kiezen.

De leerlingen mogen bij de opdrachten die ze krijgen ook hun creativiteit gebruiken. Zo is er een klas die een limerick heeft gemaakt van foto's en een schoolklas die een limerick met Playmobil heeft nagebouwd. Onder de scholen die meedoen aan Bok Bijt School zitten onder meer de Alfonsusschool en De Triangel in Enschede en de Imenhof in Losser. Het tv-programma is een samenwerking tussen TV Enschede FM, QLiCT en de Enschedese onderwijsstichting Basis op Kop. TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders. Kijk voor meer informatie over het programma en voor Uitzending Gemist op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: