Live Live

Scheidend PVV-raadslid Versteeg verder onder naam Verbindend Rechts

Gepubliceerd: Woensdag 22 augustus 2018 16:07

Scheidend PVV-raadslid Versteeg verder onder naam Verbindend Rechts

Raadslid Erwin Versteeg gaat definitief verder als eenmansfractie. Versteeg stapte vrijdag 17 augustus uit de PVV, omdat hij niet op een lijn lag met de rest van de fractie.

In principe is een raadslid vrij om zich bij een andere fractie aansluiten. Maar dat gaat in het geval van Versteeg niet gebeuren.

Groep Versteeg of Verbindend Rechts
Volgens de regels van de gemeenteraad moeten raadsleden die zich als eenmansfractie afscheiden verder onder hun eigen achternaam. In dit geval gaat Erwin Versteeg verder als Groep Versteeg. Dat geldt in de raadzaal.

Op social media voegt Versteeg daar echter de partijnaam Verbindend Rechts aan toe. Hij hoeft het politieke werk niet helemaal alleen te doen: steunfractielid Patrick de Jong (die ook opstapte bij de PVV) mag namens samen de eenmansfractie commissievergaderingen bezoeken.

Vragen over Milli Görüs
De eerste politieke daad van Verbindend Rechts is al een feit. Versteeg heeft schriftelijke vragen gesteld over Milli Görüs in Enschede. De Turkse organisatie is gevestigd aan de Veilingstraat. Versteeg wil weten welke activiteiten er worden ontplooid, nu NRC ontdekte dat Milli Görüs sinds 2013 vanuit Nederland ‘trainingskampen’ in Turkije verzorgde voor jongeren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: