Live Live

Schade in Enschede door januaristorm kwart miljoen

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 07:49

Schade in Enschede door januaristorm kwart miljoen

De zware storm die in januari over de regio heen raasde, kost Enschede nog 250.000 euro. Dat blijkt uit een overzicht van de meeste actuele financiële stand van zaken van de gemeente.

Het weerstation van vliegveld Twente meette op donderdag 18 januari op het hoogtepunt van de storm windsnelheden in de categorie orkaankracht. Er viel zelfs een dodelijk slachtoffer in Enschede. Een 62-jarige man, aan de Goolkatenweg in Enschede, overleed toen een boom op het dak van zijn auto viel.

De storm zorgde voor veel schade en ongeregeldheden. Er waaiden daken van woningen en wegen lagen bezaaid met omgevallen bomen en afgewaaide takken. Het opruimen van al die bomen en takken is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Althans, zolang de openbare ruimte hinder ondervindt van de schade.

Maar ook het herstel van de schade die door (om)vallende bomen is ontstaan, zoals bestrating, gazons, hekwerken en de aanplant van nieuwe bomen is een zaak van de gemeente. Al met al lopen die kosten op tot een kwart miljoen euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Emiel Peper en Claudia Bruintjes

Deel deze pagina: