Live Live

Salsa Tequila populairste zomerhit in Zomerse 50

Gepubliceerd: Maandag 11 augustus 2014 13:39

Dé zomerhit van 2014 is in handen van de Noor Anders Nilsen, zijn hit Salsa Tequila komt vanuit het niets op nummer 1 binnen in de Zomerse 50. De uitslag van deze jaarlijkse hitlijst is vandaag bekendgemaakt. De lijst met de meest populaire zomerhits is de komende weken te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België.

“Het leek er wekenlang op dat Summer van Calvin Harris de zomerhit van het jaar zou worden”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de bedenker van de Zomerse 50. “Maar toen Salsa Tequila werd ontdekt, was er geen houden meer aan. De plaat kreeg in korte tijd zoveel stemmen dat het met recht dé zomerhit van 2014 is.” De hit van Nilsen heeft een zomerse beat met accordeon en saxofoon en de tekst bestaat uit willekeurig gekozen Spaanse woorden en namen, zoals corazon, nachos en arriba.

In de top 5 staan dit jaar ook Lambada van Kaoma, Summer of ’69 van Bryan Adams, Wake me up van Avicii en Kid Rock met All summer long. Calvin Harris komt met Summer binnen op 10. “Het is opvallend dat Pharrell Williams nieuw in de lijst staat met Happy. Dat liedje stond bijna een jaar in de Top 40, maar dan vooral in het najaar en voorjaar, dus niet in de zomer. Het is wel een erg vrolijk nummer, dat is ook belangrijk bij een zomerhit. In de Zomerse 50 staan wel meer nummers die geen hit zijn geweest in de zomer, maar die wel een zomers gevoel oproepen.”

De Zomerse 50 verschijnt al veertien jaar elke zomer. De lijst wordt samengesteld aan de hand van alle stemmen die binnenkomen op de site www.zomerse50.nl. “Er zijn dit jaar weer meer dan 100.000 stemmen uitgebracht”, zo vertelt De Lange. “Veel mensen houden van zomerhits, ze geven je een zomers, zonnig en vrij gevoel. Bij veel nummers horen mooie herinneringen, over vakanties met een tent, vouwwagen of Kip-caravan, over zomerliefdes of over de eerste vakantie zonder ouders. Sommige zomerhits zijn onverwoestbaar, zoals In The Summertime van Mungo Jerry en de Macarena van Los del Rio. Zodra je die liedjes hoort, schakel je toch gelijk over op de vakantiemodus?” De volledige Zomerse 50 2014 staat op www.zomerse50.nl. Daar staat ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en België.

Deel deze pagina: