Live Live

Run op kaarten Twentse Eindejaarsconference

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 16:52

Run op kaarten Twentse Eindejaarsconference

André Manuel, Nathalie Baartman, Thijs Kemperink en Bert Eeftink (Helligen Hendrik) doen dit jaar de Twentse Eindejaarsconference. De vier cabaretiers treden zes keer op in het Wilminktheater in Enschede.

Hoewel er officieel nog niets bekend is over het programma, heeft het Enschedese theater al vierduizend kaarten verkocht. Van de oorspronkelijk vijf geplande voorstellingen zijn er inmiddels vier uitverkocht. Mede om die reden heeft het theater besloten om nog een extra voorstelling in te lasten, zaterdag 28 december om 14.00 uur. De voorverkoop hiervoor is deze week gestart.

De Twentse Eindejaarsconference is sinds 2016 een traditie. De voorstelling die ruim twee uur duurt, is geheel in het Twents en biedt een bonte afwisseling van liedjes, sketches en monologen. De vier optredende cabaretiers waren ook vorig jaar al van de partij. Alleen Jan Riesewijk ontbreekt in de line-up van de voorstelling die wordt geregisseerd door Laurens ten Den.

Volgens directeur Judith Hartman van het Wilminktheater is de Eindejaarsconference populairder dan ooit. In drie jaar tijd is het aantal voorstellingen inmiddels verdubbeld. „De kaartverkoop gaat dit jaar heel hard en begon al vroeg. Bijzonder, want we hadden nog niets gecommuniceerd over de namen van de cabaretiers en het programma.’ De voorstellingen vinden plaats tussen 27 en 30 december. In totaal zijn er zesduizend kaarten beschikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, pr-foto: Stefan Schipper

Deel deze pagina: