Nieuws
Enschede

Ruime zege bij FC Twente Vrouwen

388349 Schermafbeelding 2018 12 22 om 103100

De voetbalsters van FC Twente hebben het jaar 2018 afgesloten met een ruime overwinning. In eigen huis was de ploeg van trainer Tommy Stroot met 6-1 te sterk voor Excelsior Barendrecht.

Zowel voor als na rust was het in Hengelo éénrichtingsverkeer. Twente speelde Excelsior helemaal zoek. Het was dan ook niet de vraag óf Twente won, maar met hoeveel.

Na 24 minuten viel de eerste Twentse treffer. Cheyenne van den Goorbergh schoot van afstand raak. Na die goal ging het hard. Twente scoorde nog eens drie keer voor rust en ging na de pauze verder met doelpunten maken.

Zes treffers
De nummer twee van de eredivisie miste in de tweede helft eerst een aantal kansen. Maar na een uur ging Twente verder met scoren. De ploeg liep uit naar zes treffers. Opvallend was dat elke goal van een andere voet kwam. Een domper was in blessuretijd de 6-1 van Excelsior. Zo moest de 18-jarige keepster Daphne van Domselaar alsnog een tegentreffer incasseren.

Twente heeft nu winterstop. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 8 februari tegen Achilles'29.

FC Twente - Excelsior B. 6-1 (4-0).
Score: 25. Van den Goorbergh 1-0, 28. B. Jansen 2-0, 31. Wilms 3-0, 35. Folkertsma 4-0, 67. Moorrees 5-0, 77. Bhagerath 6-0, 93. Henriquez 6-1.

FC Twente: Van Domselaar, Darnoud, Moorrees, Wilms, Weerden (46. Stapelfeldt), Van den Goorbergh (46. Bhagerath), Folkertsma, Ellouzi, B. Jansen, Smits (68. Blom), R. Jansen.